המורים שלנו

סוומי שיבננדה

סוואמי שיבננדה נמנה עם המורים הגדולים של הודו במאה העשרים. חייו של סוואמי שיבננדה היו דוגמא ומופת לשירות האנושות, כרופא וכמורה רוחני וחכם בעל שם עולמי. הוא חי לפי אמונתו לשרת את כולם, לאהוב את כולם ולראות את אלוהים בכל.

ילדות ועבודתו כרופא

סוואמי שיבננדה נולד ב-8 בספטמבר 1887, למשפחה ידועה בטמיל נאדו שבדרום הודו. כבר בהיותו ילד הוא הפגין נטיות רוחניות ורצה לעבוד למען שירות האנושות. מסיבה זו, הוא הפך לרופא וניהל 2 בתי חולים במלזיה למספר שנים.

במקביל לעבודתו כרופא הוא כתב ופרסם כתב עת רפואי בו הוא הנגיש לציבור מידע חשוב בנושאי בריאות והיגיינה. בשלב מוקדם בקריירה שלו הוא הבין שלרפואה אין את הכלים כדי לשחרר את מטופליו מהסבל שמקורו פנימי.

לאחר מספר שנים הוא חזר להודו, התמקם ברישיקש, התמסר לתרגולי היוגה, לקח על עצמו נזירות וקיבל את השם סוואמי שיבננדה סרסוואטי.

שנותיו הראשונות כנזיר

בשנותיו הראשונות כנזיר הוא המשיך לשרת חולים במרפאה קטנה שהקים. בכל מקום שהיה בו הוא נשא הרצאות על פילוסופיית היוגה ולימד אנשים איך לשמור על גוף חזק ובריא על ידי תרגול אסנות (תנוחות יוגה), פרניאמה (תרגילי נשימה), ומדיטציה.

שליחותו למען האנושות

סוומי שיבננדה עודד את תלמידיו להתמיד במאמצים להתפתחות רוחנית. ככל שעבר הזמן התקצבו סביבו תלמידים במספר שגדל בהתמדה כל שנה.

בשנת 1932 הוא פתח את אשרם שיבננדה, וב-1936 הקים את ארגון Divine Life Society.

ארגון ההוראה שלו, "אקדמיית יער יוגה ודאנטה", הוקם ב-1948. מטרתו של סוואמי שיבננדה הייתה להפיץ ידע רוחני ולאמן אנשים בתרגולי היוגה. הוא כתב למעלה מ-200 ספרים, והפיץ ידע רב תוך שהוא שולח את תלמידיו למשימות בכל רחבי העולם.

את חיו הקדיש למען הזולת בשירותו כרופא וכמורה רוחני שלימד לאהוב את כולם ולראות את אלוהים בכל.

סוומי שיבננדה

סוומי וישנודבננדה

סוואמי וישנו דבננדה, תלמידו של סוואמי שיבננדה, נחשב לאחת הדמויות המרכזיות בהפצת היוגה במערב. בשנת 1957, לאחר שש שנים שבהם למד ותרגל תחת הוראתו הישירה של מורו, הוא נשלח למערב עם משימה להנגיש את עקרונות היוגה לקהל הרחב. במהלך חייו הקים מרכזים רבים ואשרמים, כולל הארגון הבינלאומי שיבננדה הנקרא על שם מורו. פועלו תרם תרומה עצומה להכרה ולקידום היוגה בעולם.

ילדות וחיים מוקדמים

סוואמי וישנו דבננדה נולד בקרלה שבדרום הודו, ב-1927. כילד צעיר, אחת מתכונותיו המרכזיות הייתה רצון חזק והתמדה. בגיל 5 בלבד, הוא הביע רצון חזק ללכת לבית ספר וללמוד. כשנאמר לו שזה לא אפשרי מכיוון שבית הספר הקרוב ביותר נמצא במרחק של 8 ק״מ מהכפר בו הוא גר,הוא החליט לארוז ולצאת הארוך לבית הספר בבוקר המחרת. מסע שנמשך באופן יומיומי לאורך שנים רבות. כנער.

מאסטר בהאטה יוגה

סוומי וישנו הצטרף לאשרם שיבננדה ברישיקש ב-1947, בגיל עשרים. הוא הפך לנזיר ומונה לפרופסור הראשון להאטה  יוגה באקדמיית היוגה של סוומי שיבננדה. באשרם הוא לימד תלמידים רבים, הודים ומערביים כאחד.

כאשר נשאל כיצד הצליח לשחזר את תרגולי היוגה העתיקים שנשכחו בעולם החדש, הוא אמר "המאסטר שלי נגע בי ופתח את עין האינטואיציה שלי. כל הידע הזה חזר אליי מחיים קודמים".

שליחותו למערב

בשנת 1957 סוומי וישנו דבננדה נשלח על ידי מורו למערב עם מטרה חשובה: ללמד את עקרונות היוגה ולהקים קהילה רוחנית עולמית.

הקים הקים מרכזים רבים ואשרמים, כולל הארגון הבינלאומי שיבננדה הנקרא על שם מורו. פועלו תרם תרומה עצומה להכרה ולקידום היוגה בעולם המערבי.

אחת מתרומותיו המשמעותיות ביותר הייתה פיתוח תכנית הכשרת מורי יוגה של שיבננדה שמטרתה לספק הכשרה רוחנית נרחבת ומקיפה בכל תחומי היוגה - מהאסנות ועד לפילוסופיה. סוואמי וישנו דבננדה ראה ביוגה לא רק דרך לשיפור הגוף והנפש, אלא גם ככלי לשפר את החיים בכללותם, ולקדם שלום פנימי והרמוניה בין האנשים. הוא חי ולימד לפי האמונה שהיוגה היא נכס לכל האנושות, מעבר לגבולות דת, תרבות או לאום. מורשתו של סוואמי וישנו דבננדה ממשיכה להשפיע ולהאיר את דרכם של מתרגלי יוגה ברחבי העולם כולו.

סוומי וישנו דבננדה